Kamp Koren ima EU eko marjetico

EU marjetica je od leta 2003 uradni znak Evropske unije za okolju prijazne turistične nastanitvene obrate.

Oblikovan je bil kot priznanje turističnim namestitvenim zmogljivostim, ki spoštujejo okolje.

Sonaravna usmeritev Kampa Koren je ena izmed njihovih glavnih značilnosti in temeljna zaveza naravi in gostom. Vse v kampu je urejeno z mislijo na naravo, varovanje in negovanje naravnih virov. Obenem si prizadevajo ponuditi čim več izdelkov iz lokalne ekološke pridelave tudi na policah trgovine.

Eko marjetica
Kamp Koren je prvi slovenski kamp, ki je v letu 2011 izpolnil zahtevne kriterije za pridobitev evropske oznake za okoljski kamp, Eko marjetica. Zaradi dolgoletne usmerjenosti k sonaravnemu in ekološki urejenosti, s pridobivanjem omenjenega certifikata niso imeli težav.
Skrbijo, da uporabljajo čim več povratne embalaže. Energijo za ogrevanje vode pridobivajo iz obnovljivih virov (sončni kolektorji), varčujejo z vodo, za zalivanje rastlin uporabljajo deževnico, namesto okolju škodljivih čistil uporabljajo naravna, razgradljiva čistilna sredstva (npr. kis), pri svojem poslovanju ločujejo odpadke in enako pričakujejo tudi od svojih gostov.


Eko brunarice
Šest lesenih eko brunaric se nahaja na terasah le skok od recepcije, omogoča razkošno apartmajsko bivanje v dveh etažah na skupno 100 kv. metrih površine. Vsaka brunarica sprejme do 6 oseb (4 + 2), v dveh brunaricah so dovoljene tudi domače živali.

Bivanje v eko brunarici je še posebej prijetno zaradi topline lesa, ki v hiškah ustvarja vedno optimalno klimo, saj les iz zraka odvzema odvečno vlago ali pa jo oddaja, kadar je zrak v prostoru presuh. Borova  bruna so premazana samo z oljem, podi v sobah pa so povoskani in premazani z lanenim oljem, kar omogoča, da les ohranja vso svojo naravno moč. Ob hiškah so urejeni cvetlični nasadi in zelenice, do njih pa vodijo kamnite potke. Počitnice v takšni eko brunarici so lahko čudovita kombinacija udobja in tesnega stika z naravo.

Kamp Koren z eko brunaricami je tudi specializirana pohodniška in kolesarska nastanitev.

Rezervacija Eko brunarice.

Kamp Koren
Kobarid

T: +386 5 389 13 11
F: +386 5 389 13 10
E: info@kamp-koren.si
W: www.kamp-koren.si