Poletni tabor za otroke

Kako se naredi sir? Kako se pripravi domače piškote? Kaj lahko naredim iz lesa? Kdo so damjaki? Le kaj se oglaša ponoči?

Odgovore na vsa ta vprašanja in še na marsikatero drugo lahko to poletje dobite na turistični kmetiji Jelenov breg pod Matajurjem, na poletnemu taboru za otroke, ki je namenjen prijetnemu druženju z živalmi ter doživljanju narave in njenih značilnosti. Spali bomo na planini, si sami pripravljali hrano, spoznavali naravo in se zabavali.

Tabor temelji predvsem na poznavanju narave, živali, krajine, kmečkih opravil, ustvarjalnih delavnic.

Kaj bomo ponudili otrokom?


Dnevne aktivnosti:                                                               
-    Dela na kmetiji (hranjenje živali, priprava krme, itd.)                
-    Spoznavanje reke Soče in Nadiže                      
-    Obdelava lesa v povezavi z ustvarjalnimi delavnicami
-    Kuhanje (livški štruklji).
-    Nabiranje zelišč ter izdelava in priprava mil in čajev.

Večerne aktivnosti:
-    Petje pesmi  ob ognju v spremljavi kitare
-    Poslušanje zvokov gozda in njihovo določanje
-    Nočni izleti
-    Spanje v šotoru na planini Matajur

Športne aktivnosti:
-    Plavanje v reki Nadiži
-    Kolesarjenje
-    Pohodništvo

PROGRAM SE PRILAGAJA VREMENU IN STAROSTI OTROK IN JE OMEJEN NA 10 OTROK V STAROSTI 7 DO 14 LET.

1.    termin: 29.06.2014 - 05.07.2014
2.    termin: 06.07.2014 - 12.07.2014

S taborom pričnemo v nedeljo ob 17. uri, sledi namestitev, večerja, spoznavni večer. Tabor zaključimo v soboto ob 11. uri.

Za šport in razvedrilo bomo v veliki meri poskrbeli mi, kljub temu pa naj otroci, v kolikor imajo, prinesejo s seboj družabne igre.

Cena 7-dnevnega termina je 200 EUR in vključuje: nastanitev, 24-urno varstvo, pohodništvo, spanje na planini Matajur, izposoja koles, hrano in turistično takso. Zaželeno je, da ima otrok lastno spalno vrečo.

Program vodita:
Tina Rupnik, profesor kemije in biologije, učitelj plavanja. V šolskem letu 2012/13 je poučevala kot volonterska pripravnica na OŠ Kobarid. Veliko let se je udeleževala različnih taborov z Idrijskimi taborniki. V prostem času se veliko ukvarja z glasbo, niso ji tuje niti ročne spretnosti. Ravno tako veliko prostega časa porabi za peko najrazličnejših dobrot.
in
Aljoša Medveš, dipl. inž. gozdarstva in mag. ekologije in biodiverzitete. Znanje s področja organizacije in izvedbe tabora je pridobil na poletnem kampu v ZDA v letu 2009. Že kar nekaj let sodeluje z Zavodom za gozdove Slovenije na področju terenskega zbiranja podatkov. Niso mu tuje niti športne kot kulturne dejavnosti. Največji pečat bo poizkusil narediti z mizarskimi delavnicami.

Informacije in rezervacije:
Za bolj podrobne informacije smo vedno dosegljivi po e-pošti ali na GSM številki 041 294 637 (Tina).
Za rezervacijo določenega termina nam pošljite prijavnico na elektronsko pošto ali po navadni pošti in plačajte akontacijo v višini 25% vrednosti programa (50 EUR). Številko transakcijskega računa vam pošljemo naknadno po posredovani prijavnici.

Ob predhodni prijavi ali ob prijavi več otrok iz iste družine upoštevamo popust v višini 10%. Ob prijavi treh otrok iz iste družine se lahko eden udeleži brezplačno (popusti se ne seštevajo).


Predhodna prijava se šteje do 31.5.2014.

PRIJAVNICA

Kontakt:

Tina (041 294 637)