Koledar dogodkov

Dogodek: Koncert: Jardier / Daniel Vezoja - MMC MinK Tolmin

Datum: 15.04.2017
Ura: 22:00

Kraj: Tolmin

MMC MinK, Tolmin

Jardier / Daniel Vezoja - MMC MinK Tolmin

15 April at 22:00–1:00

Zveza MinK vabi v soboto, 15. aprila na koncert indie rock skupine Jardier in nastop kantavtorja Daniela Vezoje.

Jardier je 5-članska zasedba, katere glasbo zaznamujejo skladbe v katerih prevladuje izrazit, pripoveden vokal avtorja ter pevca Alexa, okoli katerega band izkušenih glasbenikov v živo gradi premetene in sodobne aranžmaje, obenem pa ohranja prizvok tradicije, črpajoč iz bluesa, folka in Americane.

Jardier so oktobra leta 2015 izdali prvi album, ki je naletel na pozitivne odzive tako javnosti kot glasbenih kritikov. Med številnimi koncertnimi prizorišči po Sloveniji so v lanskem letu kar nekajkrat nastopili in se predstavljali tudi v tujini, med drugim v Franciji, Avstriji ter Madžarski na festivali...h kot so Europavox, Waves Wienna, Budapestshowcasehub med drugim pa leto prej, še pred izdajo albuma, tudi na festivalu INmusic v Zagrebu.

Po uspešni lanskoletni promociji je prva naklada albuma pošla, zato se Jardier to pomlad vračajo na odre z novim ponatisom prvenca, katerega posebnost bo ta, da bo vizualno drugačen od prvega, obenem pa napovedujejo nastajanje novega albuma ki bo izšel prihodnje leto.

JARDIER: Alex Raztresen (vokal, kitara), Andrej Zavašnik (bobni), Jure Pohleven (sintetizator, kitara), Dejan Slak (bas kitara), Borut Perše (kitara)

www.facebook.com/jardiermusic

www.instagram.com/jardiermusic

www.jardier.com

Jardier – Pieces

https://youtu.be/W1c3p6i12Ko

Jardier – Core

https://youtu.be/ZLYcJ23L5Qg

Jardier - Sailor

https://youtu.be/60aK6aMLBOU

Jardier – Tension

https://youtu.be/CAm28m9OSz8


DANIEL VEZOJA » Where the light resides«

Daniel Vezoja je singer-songwriter, ki prihaja iz Brežic. Decembra 2016 je izdal prvi solo album z naslovom Where the Light Resides, ki je bil pri kritikih odlično sprejet in se je kljub izidu tik pred koncem leta, uvrstil na nekaj top 10 lestvic domačih albumov 2016. V živo ga je predstavil januarja s koncertom, ki so ga v živo prenašali na Prvem programu Radija Slovenija. Album sta najavila dva singla I Hope The Wind Knows (feat. Joanna Marie) in pa Suzanna Smiling.

Danielova samostojna glasbena pot se je začela pred približno tremi leti, ko je po razpadu bivše skupine TrainStation pričel s solo akustičnim projektom. Takrat se je še bolj posvetil svoji prvi ljubezni – songwritingu. V javnosti je sam prvič nastopil na open micu v Dublinu. Tam se je zaljubil v lokalno glasbeno sceno in se vračal tja, kolikor je bilo to mogoče. Na ta način je prišel v stik s priznanim irskim producentom Gavinom Glassom s katerim je kasneje v Orphan Recodring studiu posnel svoj prvenec. Od izdaje prvega singla I Hope the Wind Knows je veliko nastopal.

Med večje nastope sodijo otvoritev za Damiena Jurada in Lolo Marsh v Kino Šiški, Festival Lent (Jurčkov oder), festival MENT, otvoritev za Dillon v A38 v Budimpešti, Indirekt festival v Beogradu, Ferrara Art Festival v Italiji, Canalaphopic festival v Dublinu.

Recenzije albuma:

Mladina:

http://www.mladina.si/178296/daniel-vezoja- where-the- light-resides/

Sigic:

http://www.sigic.si/-no- depression-za- domaco-rabo.html

Rockline:

http://www.rockline.si/podrobnosti-recenzije/where- the-light- resides-11901

Delo:

http://www.delo.si/kultura/glasba/album-tedna- daniel-vezoja- where-the- light-resides.html

Recenzije koncertov:

Daniel Vezoja, Damien Jurado, Kino Šiška, Julij 2016

http://radiostudent.si/glasba/rš-recenzija/damien- jurado-daniel- vezoja

Daniel Vezoja, Lola Marsh, Kino Šiška, November 2015

http://radioterminal.si/koncertni-utrinek- lola-marsh- daniel-vezoja/

Daniel Vezoja, Pinelina dnevna soba, Januar 2017

http://www.glasbenipotepi.com/fotoalbum/2017/daniel-vezoja- pinelina-dnevna- soba

Povezave:

www.danielvezoja.com

www.facebook.com/daniel.vezoja

https://danielvezoja.bandcamp.com/

 

https://www.facebook.com/events/1446301018726966/

MMC MinK
Gregorčičeva 2
SI-5220 Tolmin

< Ogled celotnega koledarja dogodkov