Ko imamo veliko hrane v hladilniku in nam enostavno ne uspe vse pojesti v določenem času, nas lahko reši, vsaj za nekaj časa, folija za živila. Ko odpremo kakšno salamo, pašteto, piščanca, jogurt ali kaj podobnega in ne pojemo vsega, je folija za živila odlična priložnost da neporabljeno hrano lepo pospravimo nazaj v hladilnik in lahko pojemo naslednji dan. Tudi kadar pripravimo neko jed in nam ne uspe pojesti do konca, lahko jed lepo pustimo ma krožniku, pokrijemo z folijo za živila ali z aluminijasto folijo in damo nazaj v hladilnik. Naslednji dan zadevo enostavno pogrejemo v pečici ali mikrovalovki in pojemo do konca.
Zafrknjeno je, ko kupimo neko salamo, jo odpremo in si narežemo par rezin. Salame še vedno veliko ostane, in odprta je. Na nas je da poskrbimo za to, da lahko salamo jemo več dni. To pomeni, da jo moramo nekako zaviti. Ne sme biti kar prosto v hladilniku, saj s tem je vsak dan manj jedilna. Vsako gospodinjstvo potrebuje folijo za živila. Salamo enostavno zavijemo, zato da se ne posuši ali pa celo zgnije. Če jo zavijemo ohranimo salamo do datuma ko poteče rok. Seveda vsakič ko jo odvijemo je dobro da vrhnjo plast odrežemo in vržemo proč, ampak salama je v glavnem še vedno dobra. Folijo seveda po vsakem ponovnem odprtju menjamo, da ohranimo čistost.
Ko pripravljamo hrano za kosilo ali večerjo in ne izmerimo količine pravilno, se zna zgoditi, da bo veliko hrane ostalo. Da hrane seveda ne mečemo proč, je pametno da jo pustimo za naslednji dan in jo pojemo takrat. Ljudje dajo hrano v posodo za shranjevanje hrane, zavijejo v aluminijasto folijo, pustijo v ponvi oziroma posodi, ter pokrijejo z pokrovko, zavijejo v folijo za živila in podobno. Pametno je da se da hrano na krožnik zavije v neko folijo in da v hladilnik. Hlad ohranja hrano in folija prepreči kisiku da postara hrano. Naslednji dan enostavno pogrejemo hrano in jo pojemo.