Dolina Soče. Doživite drugačne zgodbe.

Soča, ena najbolje ohranjenih alpskih rek, s svojimi smaragdnimi odsevi že stoletja piše samosvoje zgodbe: pravljico o Zlatorogu in legende o čudežni roži na najvišji gori Slovenije, zgodbe o pastirjih na gorskih planinah, pripovedke o izjemnem naravnem bogastvu, rodbinske sage trdoživih in gostoljubnih ljudi.

Tu so ohranjeni spomini na pretresljivost vojne, ki je po svoje zaznamovala rajsko naravo.
Pod alpskimi vrhovi, streljaj od znamenitega Triglavskega narodnega parka z Alpskim botaničnim vrtom, se prepletajo posebnosti kulturne dediščine umaknjene doline in razkošje zaščitenih naravnih vrednot. Dolina Soče je evropsko pomembno stičišče narave in kulture. Njena nesnovna dediščina pripada človeštvu: pripada vam!


Doživite jo po svoje: na Poti miru z vodnikom, ob katerem se boste počutili kot v spremstvu vojaka iz prve svetovne vojne, na srečanju z mojstri, ki rečne kamne in pesek spreminjajo v nepozabne podobe, na turističnih in ekoloških kmetijah, ki razvajajo čute z naravnimi okusi in doživetji, na adrenalinskem spustu po divjih brzicah, na jadralskem poletu z gorskega zaletišča, na pokušini sirarskih posebnosti, na poti po pastirskih stezah, kjer se bodo oči napolnile s podobami, kakršnih drugje ni.


Obiščite prvo evropsko destinacijo odličnosti v Sloveniji, ki s povezovanjem preteklosti in prihodnosti, naravne in nesnovne dediščine vsak dan živi v skladu z načeli trajnostnega razvoja. Napolnila vas bo z občutjem miru in zaznamovala z mirovnim sporočilom.