Naravna kopališča na reki Nadiži

Poglej na zemljevidu

Ena najčistejših in najtoplejših alpskih rek. Bistri tolmuni in urejena kopališča reke Nadiže vabijo obiskovalce k prijetni osvežitvi v poletnih dneh. Med domačini je znano, da ima reka zdravilno moč.

Turkizno modra reka hudourniškega značaja izvira pod dolgim grebenom Stola.


Ob vznožju Matajurja zavije proti jugu, kjer prestopi državno mejo in svojo pot, dolgo 60 km, konča v reki Ter (Torre) v Italiji.

Na svoji poti med gorami ustvarja številna prodišča, tolmune in korita. Ena najčistejših in najtoplejših alpskih rek, kjer kraljujejo postrv, šarenka in lipan, kjer lahko najdemo raka deseteronožca (Austropotamobius pallipes italicus), je priljubljen raj za ribice in kopalce. Po ljudskem izročilu pa naj bi imela reka Nadiža tudi zdravilno moč.

Dostop do reke Nadiže
Ob reki Nadiži je potrebno upoštevati parkirni režim, ki ga je občina Kobarid vpeljala z namenom, da se ohrani sožitje med naravo in številnimi poletnimi obiskovalci.
Parkiranje je dovoljeno na parkirnih mestih Robič, Podbela, Napoleonov most in Logje. V poletnih mesecih (junij, julij, avgust) je potrebno plačati nadomestilo za urejanje parkirišč.
 

Zloženka Breginjski kot in Nadiža.

Prodaja kart
Dnevna plačila parkirnine se izvajajo na označenih parkiriščih.


Nakup letnih kart in vse dodatne informacije:
LTO Sotočje – TIC Kobarid
Trg svobode 16
SI 5222 Kobarid
T: +386 5 38 00 490
E: info.kobarid@lto-sotocje.si