Na vsake toliko mesecev je potrebno izvesti čiščenje odtoka

Na vsake toliko mesecev je potrebno izvesti čiščenje odtoka

Kar nekaj let smo sedaj pri nas doma delali to napako, da smo zelo malomarno izvajali čiščenje odtoka, oziroma smo to malokrat izvedli. To pa je s časom privedlo do raznih težav in pa pojavov, ki pa so bili zelo moteči. Na primer enkrat smo v naši kuhinji zaznali zelo moteč vonj, kateri pa je bil posledica umazanega odtoka.

Na vsake toliko mesecev je potrebno izvesti čiščenje odtoka

Sedaj pa smo se srečali z to težavo, da se nam je odtok nekoliko zamašil, oziroma se je voda zelo počasi odvajala skozi odtok. Zato pa smo spet vedeli, da smo pozabili na čiščenje odtoka, ter ga bo sedaj potrebno spet narediti. Nato pa smo se tega lotili tako, da smo v odtok nalili nekaj čistil, katera so ustvarjena ravno za čiščenje odtoka, vendar pa to ni kaj dosti pomagalo, saj so bile stene cevi že polne vodnega kamna in podobnih snovi, ter jih čistilo ni moralo prebiti.

Zato pa je bilo potrebno čiščenje opraviti z orodjem, ki je narejeno ravno za to. To pa je bila groba krtača na koncu prožne žice, s katero sem drgnil stene cevi. Tako pa je bilo to zaradi količine umazanije na stenah cevi, zelo težko opraviti, ter sem na koncu ugotovil, da so bile stene že tako poškodovane, da jih je bilo potrebno celo menjati. 

To pa nam je nato povzročilo kar nekaj finančnih stroškov, kateri pa bi bili nepotrebni, če bi čiščenje odtoka izvajali bolj redno. Zato pa sedaj vemo, da bo potrebno na to čiščenje dajati veliko več poudarka in pozornosti, kajti nočemo, da bi se nam to spet zgodilo, saj je bilo potrebno za to zapraviti nekaj denarja in pa časa.

Prav tako pa bi nam bolj redno čiščenje odtokov omogočalo, da bi lahko to opravili zgolj s čistilom za odtoke, tako da se ne bi rabili mučiti z raznim orodjem.